2020. máj. 23.

Így tartsd frissen, ropogósan!

Ki szereti a fonnyadt, sárguló-barnuló salátaleveleket? Senki, ugye? Viszont nem mehetsz oda a piacon az árushoz, hogy "Lesz szíves egy negyed fej jégsalátát, egy marék spenótot..." Szép is lenne! 😂
Szerencsére a hűtőszekrények korában már nem okoz gondot a frissen tartás. Mivel én csak egy személyre készítek naponta salátát, nyilván nem használok fel mondjuk egész fejes salátát, vagy egy egész uborkát. ráadásul időt is szerettem volna megtakarítani, hogy tényleg csak összerakni kelljen az ebédre valót.
Szükségem volt néhány műanyag dobozra, zacskóra, csomagolópapírra - amit megmentettem máshonnan - és indulhatott is projekt. Hetente egyszer-kétszer megyek piacra. (a tudatos vásárlásról most nem értekezem, ezt megteszem másutt). Bejáratott termelők vannak, akiknél már évek óta vásárolok. Csak az kerül a kosaramba, ami náluk kapható.

2020. máj. 22.

Sok salátát gyorsan és frissen

Valamikor április közepén kezdtem érezni, hogy most aztán elég volt! Valami könnyebbre vágyom, amitől nap közben is energikus maradok, és nem éhezem meg hamar. Szeretek főzni, kiélhetem benne a kreativitásomat, ugyanakkor kikapcsol, pihentet.
Most azonban elég volt. A "karantén" ugyan engem nem nagyon érintett, hiszen végig dolgoztam és dolgozom, viszont tényleg zavart, hogy ebéd után én is "kajakómába" estem és ezen a kávé sem segített. Ekkor egy hirtelen ötlettel elkezdtem ismét salátázni. A munkarendem miatt korán ebédelek, és csak a végén, már itthon tudok vacsorázni. A saláta remek ötletnek bizonyult.